Real Madrid profiteert van dramatische Inter-avond

26 november 2020, 00:02

Real Madrid staat er na speelronde vier goed voor met het oog op overwintering in de Champions League. De ploeg won met 0-2 bij Internazionale, dat door een rode kaart al snel aan een kansloze missie bezig leek. Inter zelf heeft een wonder nodig om nog kans te maken op een plek in de knock-outfase.

Met twee punten uit de eerste drie wedstrijden stond Inter al slecht voor in een poule waar verder ook Borussia Mönchengladbach en Shakhtar Donetsk aan deelnemen. Een overwinning op Real Madrid was dus noodzakelijk om nog bovenin mee te doen. Die droom spatte echter al snel uiteen. Al na zeven minuten benutte Eden Hazard een strafschop namens de Madrilenen.

Inter kwam nog verder in de problemen toen Arturo Vidal na een half uur spelen een oliedomme rode kaart pakte. Vidal wilde een strafschop, kreeg deze niet en bleef vervolgens zo lang klagen bij de scheidsrechter dat hij naast zijn eerste ook zijn tweede gele kaart ontving en dus kon gaan douchen. Een schot van Rodrygo, dat nog door Achraf Hakimi van richting werd veranderd en dus op zijn naam kwam te staan, gooide de wedstrijd na rust voor Real in het slot.

Eerder op de avond won Borussia Mönchengladbach al eenvoudig van Shakhtar Donetsk. De Duitsers staan daardoor eerste in de poule met acht punten, op één punt gevolgd door Real Madrid. Shakhtar is de nummer drie met vier punten en Inter blijft na de dramatische avond tegen Real op twee punten staan.