Spanning in Ajax-poule na zege Atalanta op machteloos Liverpool

Spanning in Ajax-poule na zege Atalanta op machteloos Liverpool

25 november 2020 – De strijd om overwintering in de Champions League is er in groep D woensdagavond niet minder spannend op geworden. Waar Ajax na rust afstand nam van FC Midtjylland, deed Atalanta Bergamo hetzelfde tegen Liverpool. De Italianen wonnen met 0-2, waardoor Ajax, Atalanta en Liverpool met z'n drieën verder strijden om de twee knock-outplaatsen.Ajax moest hopen op een nederlaag van Atalanta, omdat de Italianen naast de wedstrijd tegen Ajax het op papier zwakkere FC Midtjylland nog treffen, wanneer de Amsterdammers zelf tegen favoriet Liverpool moeten aantreden. Het liep echter anders. Het door blessures getroffen Liverpool - de club miste Van Dijk, Alexander-Arnold, Gomez, Thiago, Henderson, Keita, Oxlade-Chamberlain en Shaqiri - kon geen vuist maken tegen de Italianen. Het creëerde nauwelijks kansen.

Na rust lukte het aan de andere kant wel, toen Josip Ilicic een geweldige scherpe voorzet van Alejandro Gomez binnenliep. Na een uur spelen stond de 0-1 op het scorebord. Enkele minuten later kreeg de Italiaanse overwinning ook een Nederlands tintje. Een nieuwe voorzet van Gomez kwam op het hoofd van Hans Hateboer. Die vond met zijn kopbal de volledig vrijgekomen Robin Gosens, die eenvoudig af kon maken. 

Het bleef 0-2 en dus blijft het spannend in groep D, waar Liverpool met negen punten nog altijd aan kop gaat. Ajax en Atalanta volgen met zeven punten, FC Midtjylland staat nog puntloos onderaan. Volgende week wacht voor Ajax de uitwedstrijd tegen Liverpool. Op papier is het de zwaarste wedstrijd van de groepsfase, maar the Reds zullen dan aanzienlijk meer moeten laten zien dan vandaag. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021