Petrovic: "Als ik Senesi zag... God is dood, zo voelt dat daar"

Petrovic: "Als ik Senesi zag... God is dood, zo voelt dat daar"

25 november 2020 – Ook Feyenoord-speler Marcos Senesi en assistent-trainer Zeljko Petrovic hebben kennis genomen van het overlijden van Diego Maradona. Petrovic, die zelf ooit bij Sevilla samen speelde met Maradona, hoorde het nieuws woensdagavond van de Argentijnse verdediger. Na de training kwam Senesi naar zijn trainer toe en zei hij: 'God is dood'. "Meer woorden heb je ook niet nodig", aldus Petrovic.Petrovic speelde in het seizoen 1991/1992 enkele maanden samen met de Argentijnse voetballegende. "We hebben nooit samengespeeld zoals hij dat met anderen heeft gedaan, maar ik stond wel mooi elke dag met hem op het trainingsveld", vertelde hij aan Voetbal International. "Dat alleen al was om nooit te vergeten. Toen hij kwam, veranderde alles. Daarvoor reed ik in tien minuten naar de training, maar erna deed ik er drie kwartier over. Dat kwam omdat iedereen naar de training wilde komen kijken, omdat Diego er was. Toen pas heb ik gezien wat die man losmaakt bij mensen."

De assistent-trainer van Feyenoord herinnert zich Maradona als 'een normale gozer die geen normaal leven kón leiden'. "Na de training gingen Davor Suker en ik wel eens koffie drinken. Diego wilde ook komen, maar dat had nogal wat voeten in de aarde. Dan moesten we een café uitzoeken met een achteringang, want voor de deur was het een gekkenhuis. Zo is het altijd gegaan. Ik heb toen al gezien hoeveel mensen er in zijn entourage zaten. Familie, vrienden, bekenden; het was niet normaal. Hij heeft voor ze allemaal gezorgd, jarenlang. Hij had nooit rust, maar was wel altijd zichzelf."

"Ik snap dat mensen zeggen dat hij niet het gedrag vertoonde dat bij een trainer hoort", vervolgde Petrovic. "Dat klopt, maar hij bleef zoals hij was, want hij kon niet anders. Dat zag men als een probleem, maar in Argentinië kijken ze er anders naar. Ik ben er geweest; er bestaan daar kerken met de afbeelding van Diego. Je gaat straks beelden zien van de begrafenis die je niet kunt geloven. Het land gaat in nationale rouw. Als ik Marcos Senesi zag... God is dood. Zo voelt dat daar."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021