Alles over het overlijden van Diego Armando Maradona (60)

Alles over het overlijden van Diego Armando Maradona (60)

25 november 2020 – Diego Maradona (60) is woensdag op zestigjarige leeftijd overleden. De voormalig voetballer is vermoedelijk door de gevolgen van een hartaanval om het leven gekomen. De voetbalwereld heeft geschokt gereageerd op het treurige verlies van Pluisje. Hieronder een overzicht van alles wat er voorbij gekomen is na zijn overlijden.Vanuit binnen- en buitenland stroomden op de social media-kanalen de eerste reacties binnen, toen aan het einde van deze woensdagmiddag het nieuws naar buiten kwam dat Maradona was overleden. In Nederland reageerden onder anderen Ruud van Nistelrooy, diverse journalisten, veel clubs en andere betrokkenen. Over de landsgrenzen lieten onder anderen Cristiano Ronaldo, Gary Lineker en heel veel clubs zich uit op het overlijden.

Veel Argentijnse voetballers reageerden op het nieuws: Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico haalden herinneringen op aan Maradona, terwijl ook Lionel Messi zich uitsprak over de dood van zijn voormalige idool. Veel internationale (voormalig) voetbalsterren, onder wie Ruud Gullit, Rómario en Pelé, reageerden verdrietig op het nieuws. In de Argentijnse media verschenen bovendien berichten over zijn laatste weken en maanden, waarbij de situatie van Pluisje werd geschetst.

De UEFA besloot om bij de Europese wedstrijden van deze week een minuut stilte te houden, naar aanleiding van de dood van Maradona. In Argentinië werden zelfs drie dagen van nationale rouw aangekondigd, terwijl ook in Napoli men in rouw gaat. Daar wordt eveneens geopperd om het stadion van Napels, waar Maradona grote succes kende, om te dopen naar het Maradona-stadion.

Beeldmateriaal 
Naast de ontelbare reacties, verdrietige berichten en emotionele steunbetuigingen, kwam er ook ontzettend veel beeldmateriaal langs over de overleden Maradona. De warming-up op Life is Life, zijn Hand-of-God-goal, de prachtige solo namens Argentinië en diverse eerbetonen passeerden de revue. Het beeldmateriaal van Maradona gaat nooit verloren, hetzelfde geldt voor de prachtige foto's die direct na zijn dood weer naar boven kwamen. Het zijn beelden die er vanaf nu voor de eeuwigheid zijn.

De Argentijn wordt wereldwijd gezien als een van de - zo niet de beste voetballer die ooit op de velden heeft rondgelopen. Hij beleefde zijn grootste successen als speler van Napoli en het Argentijnse elftal, dat hij in 1986 aan de wereldtitel hielp. Verder speelde hij in Europa bij FC Barcelona en Sevilla en in zijn thuisland bij Argentinos Juniors, Newell's Old Boys en Boca Juniors, waar hij zijn carrière afsloot.

Lees terug: Voetballegende Maradona (60) overleden

Na zijn voetballoopbaan kende hij een wat minder succesvolle trainerscarrière, waarin vooral zijn bondscoachschap bij het Argentijnse nationale elftal tussen 2008 en 2010 eruit springt. Buiten het voetbal om haalde Maradona vaak het nieuws door zijn ongezonde levensstijl. Hij was verslaafd aan cocaïne, wat hem gezondheidsproblemen opleverde.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021