Drie dagen nationale rouw in Argentinië, roep om stadionnaam

25 november 2020, 19:23   Bijgewerkt: 25 november 2020, 19:31

In Argentinië zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd na het overlijden van Diego Maradona. Dat heeft de president Alberto Fernández woensdagavond naar buiten gebracht. De rouwperiode gaat per direct in: onduidelijk is nog wat er verder gebeurt naar aanleiding van het overlijden van Maradona.

Het overlijden van Maradona laat in binnen- en buitenland zijn sporen achter: iedereen reageert op de onverwachte dood van de Argentijn. "Het is een trieste dag voor alle Argentijnen", reageerde Fernández. "Diego heeft ons alleen maar gelukkig gemaakt en vocht om ons op te laten vallen in de wereld middels het voetbal."

Ook rouw in Napels

Ook in de Italiaanse stad Napels, waar Maradona zijn hoogtijdagen kende als speler van Napoli, is men in rouw. De burgemeester van de stad laat bovendien weten dat het stadion van de Serie A-club wat hem betreft zo snel mogelijk naar Maradona vernoemd moet worden. Momenteel gaat het stadion nog door het leven als Stadio San Paolo. Sowieso blijven de lampen van het stadion ter ere van Maradona de hele nacht aan. In het Europa League-duel van Napoli tegen HNK Rijeka van donderdagavond wil de club de hele wedstrijd een afbeelding van Maradona tonen op de schermen in het stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen