Messi: "Diego verlaat ons, maar hij is eeuwig"

Messi: "Diego verlaat ons, maar hij is eeuwig"

25 november 2020 – Lionel Messi, samen met Diego Armando Maradona één van de beste voetballers ooit in de Argentijnse historie, heeft gereageerd op het overlijden van 'Pluisje'. Net als vele andere profvoetballers spreekt hij alleen maar bewondering uit voor Maradona. "Een zeer trieste dag voor alle Argentijnen en voor voetbal", schrijft Messi op Instagram. "Hij verlaat ons maar gaat niet weg, want Diego is eeuwig. Ik bewaar alle mooie momenten die ik bij hem heb beleefd en ik wilde van de gelegenheid gebruik maken om mijn condoleances te betuigen aan al zijn familie en vrienden. Rust in vrede."

Nico Tagliafico, de Argentijn van Ajax die vanavond in actie komt tegen Midtjylland, reageert via zijn persoonlijke Twitteraccount. "Vandaag is een dag die we nooit zullen vergeten", schrijft Tagliafico. Rust zacht Diego. Je bent en was een legende. Bedankt voor alles."

Ploeg- en landgenoot Lisandro Martinez heeft een persoonlijke boodschap voor Maradona. "We kunnen het verdriet van jouw overlijden niet verklaren", aldus de verdediger. "Bedankt voor alles wat je gaf voor het voetbal en voor alles wat je het land hebt geschonken. We houden van je."

Ook Nederlanders reageren, waaronder Robin van Persie. In zijn tijd bij Manchester United ontmoette de oud-spits de Argentijn in de kleedkamer. "Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gehad om je een paar te ontmoeten. Een ongelooflijk goede speler en een genot voor het oog om te bekijken. Maar ook een warme en vriendelijke persoon buiten de lijnen. Een inspiratie voor mij en vele anderen. Jouw erfenis zal voor altijd voortleven. Rust zacht Diego."

Een andere oud-international van Oranje wijdt ook een tweet aan Maradona: Rafael van der Vaart. "Voor mij was hij de man die van rugnummer 10 een legendarisch nummer maakte. Het voetbal is één van de grootste ooit kwijtgeraakt. Je zal gemist, maar ook voor altijd herinnerd worden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021