Media-overzicht: 'Maradona verloor zijn eigen joystick'

Media-overzicht: 'Maradona verloor zijn eigen joystick'

25 november 2020 – De voetbalwereld is in diepe rouw om het overlijden van Diego Maradona. De buitenlandse media herdenkt 'Pluisje', die slechts zestig jaar werd. Een overzicht van de reacties over de landsgrenzen.Het trieste nieuws werd naar buitengebracht door het Argentijnse Clarin, waaraan Maradona onlangs nog zijn laatste interview gaf voor zijn zestigste verjaardag. "In de afgelopen dagen hadden zijn familie en omgeving opgemerkt als angstig en nerveus", schrijft de krant. "En nu is hij er niet meer. Nieuws dat als een scharnier is de geschiedenis is gemarkeerd. Het vonnis dat meerdere keren is geschreven, maar door het lot is gedribbeld maakt nu deel uit van de trieste realiteit: Diego Armando Maradona stierf. Zijn leven was een constante achtbaan met steile beklimmingen en steile hellingen. Maradona is de man die wegkwijnde. Zijn lichaam kraakte en ging na zoveel jaren van fysieke straffen snel achteruit. De laatste tijd wilde hij Maradona niet meer zijn en kon hij ook niet meer normaal leven. Niets motiveerde hem meer. Hij verloor zijn eigen joystick en het spel."

Het Italiaanse La Gazzetto Dello Sport schrijft: "De balkunstenaar is weg, de ziel van zijn land en de stad die hij altijd heeft aanbeden. Ondanks al zijn tegenstrijdigheden was hij voor velen een held. In zijn roekeloze leven is hij verschillende keren herrezen. Dit keer heeft hij het niet gehaald en de wereld huilt om de grootste van allemaal met een bal aan zijn voeten." Maradona speelde in Italië voor Napoli, waarmee hij voor het eerst in de geschiedenis van de club landskampioen werd.

Het Spaanse AS is in shock om de dood van de Argentijn, die voor FC Barcelona en Sevilla speelde. "Zes decennia van pure passie voor voetbal vol dribbels, trappen, verslavingen en controverses die een van de beste spelers aller tijden heeft bepaald. Diego Armando Maradona zal altijd een van de grote spelers in de geschiedenis van het voetbal zijn. Maradona laat zijn sporen na, waar hij ook gaat. Die jongen met opvallend haar, een uniek weiland waarvan de bal aan zijn voet vastzat, werd een wereldidool nadat hij de hemel had aangeraakt met zijn Hand van God in het Azteca Stadium tijdens het WK 1986 . Zijn heldendaden bij het nationale team, Boca Juniors en Napels brachten hem naar een hoger niveau, maar in Barcelona en Sevilla paste hij er niet in."

Uiteraard gaat Clarin ook nog in op hét doelpunt uit de carrière van Maradona, op het WK tegen Engeland in 1986. "De beste samenvatting van zijn leven, van zijn stijl, van wat hij heeft kunnen creëren. Hij schilderde zijn meesterwerk in de best mogelijke setting. Hij vertelde de wereld wie Diego Armando Maradona is."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021