BREAKING: Voetballegende Maradona (60) overleden

BREAKING: Voetballegende Maradona (60) overleden

25 november 2020 – Voetballegende Diego Armando Maradona is op zestigjarige leeftijd overleden. Dat wordt woensdagmiddag gemeld door verschillende Argentijnse media, onder wie de doorgaans betrouwbare krant Clarín. Een hartaanval zou de Argentijn - die eerder met een herseninfact kampte - fataal zijn geworden. Maradona onderging onlangs nog een zware hersenoperatie na het infarct. Deze was succesvol verlopen en volgens de berichten maakte het voetbalicoon het goed. Na ontslag uit het ziekenhuis verhuisde hij naar een revalidatiekliniek om daar verder te herstellen, ook vanwege zijn drugs- en alcoholverslaving, die in het ziekenhuis nog maar eens pijnlijk naar voren kwam. 

De Argentijn wordt wereldwijd gezien als een van de - zo niet de beste voetballer die ooit op de velden heeft rondgelopen. Hij beleefde zijn grootste successen als speler van Napoli en het Argentijnse elftal, dat hij in 1986 aan de wereldtitel hielp. Verder speelde hij in Europa bij FC Barcelona en Sevilla en in zijn thuisland bij Argentinos Juniors, Newell's Old Boys en Boca Juniors, waar hij zijn carrière afsloot.

Lees ook: Romário: "Van alle spelers die ooit zag spelen, was hij de beste"

Na zijn voetballoopbaan kende hij een wat minder succesvolle trainerscarrière, waarin vooral zijn bondscoachschap bij het Argentijnse nationale elftal tussen 2008 en 2010 eruit springt. Buiten het voetbal om haalde Maradona vaak het nieuws door zijn ongezonde levensstijl. Hij was verslaafd aan cocaïne, wat hem gezondheidsproblemen opleverde.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021