Slot hoopt op een kleiner niveauverschil tegen Real Sociedad

Slot hoopt op een kleiner niveauverschil tegen Real Sociedad

25 november 2020 – AZ wacht donderdagavond de lastige thuiswedstrijd tegen de Spaanse koploper Real Sociedad. Als het, na een eerdere overwinning op Napoli, opnieuw weet te stunten, doet de ploeg erg goede zaken met het oog op overwintering. Dat wordt echter een grote uitdaging, ook gezien de vorige ontmoeting tussen de twee ploegen.De Alkmaarders verloren in San Sebastian met 1-0 van Sociedad, maar die score had gezien de krachtverhouding tussen de twee ploegen in die wedstrijd veel hoger op kunnen lopen. "Ik vind dat het verschil kleiner moet zijn", zei Arne Slot woensdagmiddag op de persconferentie over de return. "Ik weet heus wel dat gisteravond twee Spaanse ploegen na vier wedstrijden al door zijn in de Champions League (Sevilla en FC Barcelona, red.) en dat wij tegen een ploeg moeten die daar nog boven staat. Ik snap dat wij tegen de top van Europa spelen. Desondanks denk ik dat we veel beter zullen spelen. Ik zou bijna zeggen, slechter kan niet."

De trainer blikte nog eens terug op het duel in Spanje. "We waren niet alleen beduidend minder qua balbezit, maar we gaven ook nog eens veel kansen weg. Als je vervolgens gaat kijken hoe die kansen ontstaan, waren dat er veel uit standaardsituaties. We zullen dus meer aandeel in het spel moeten hebben om minder corners weg te geven, maar er ontstonden ook kansen omdat zij ons dusdanig onder druk zetten dat we niet tot oplossingen konden komen. In al die jaren dat ik bij AZ ben, heb ik me niet eerder zo kansloos gevoeld als die avond."

Slot hoopt dat zijn ploeg donderdagavond kan profiteren van de afwezigheid van sterspeler David Silva, die eerder deze week geblesseerd raakte. "Ik vond twee spelers echt extreem goed: David Silva en Mikel Oyarzabal. Dan vind ik het persoonlijk niet heel vervelend om te horen dat één van die twee - weliswaar om een vervelende reden - niet meedoet. Dat zal reden moeten zijn dat het niveauverschil een stukje afneemt, waarbij ik ook wel weet dat bij de koploper van Spanje de vervanger van David Silva ook een goede speler zal zijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021