Flick houdt 'te dikke' Süle opnieuw buiten de selectie

Flick houdt 'te dikke' Süle opnieuw buiten de selectie

25 november 2020 – Bayern-coach Hansi Flick is ontevreden over de prestaties van Niklas Süle op de training. De 25-jarige centrumverdediger zou bovendien kampen met licht overgewicht. Zaterdag ontbrak Süle al in de wedstrijdselectie tegen Werder Bremen en ook in het Champions League-duel tegen Red Bull Salzburg van vanavond is de Duitser er niet bij.Dat de trainer niet tevreden is over zijn verdediger, beweerde het Duitse BILD. Süle zou volgens hem niet fit genoeg, en zelfs iets te dik zijn. Bayern zelf communiceerde de situatie als een 'trainingsachterstand'. "Hij is morgen ook niet beschikbaar", zei trainer Flick dinsdagmiddag al op de persconferentie. We trainen intensief met hem. Het gaat om een trainingsachterstand. Hoe jullie dat interpreteren, is aan jullie."

Door een positieve coronatest moest Süle de laatste wedstrijden voor de interlandbreak al aan zich voorbij laten gaan. Vervolgens speelde hij wel al anderhalve interland met het Duitse elftal, maar een terugkeer in de basiself Bayern zit er dus nog niet in.

Vanavond om 21:00 uur trapt Der Rekordmeister af voor het thuisduel tegen Red Bull Salzburg. Bij winst is het zeker van overwintering in de Champions League. De Oostenrijkse tegenstander is de nummer laatst in de poule en wist vooralsnog alleen tegen Lokomotiv Moskou een punt te pakken. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021