Alba ziet in Dest een back die perfect bij Barcelona past

25 november 2020, 15:50   Bijgewerkt: 25 november 2020, 16:06

Sergino Dest tekende dinsdagavond in het Champions League-duel tegen Dinamo Kiev voor zijn eerste treffer in het shirt van FC Barcelona. Door de vele blessures bij de Catalanen stond hij in de basis om de ploeg aan een 0-4 zege te helpen. Ploeggenoot Jordi Alba was na afloop lovend over de oud-Ajacied.

"Omdat Sergi (Roberto, red.) helaas geblesseerd is, zal Dest meer kansen krijgen", voorspelde Jordi Alba in gesprek met het Spaanse Marca. "Hij heeft een prachtige toekomst voor de boeg en heeft precies de kenmerken die een vleugelverdediger bij Barcelona zou moeten hebben. Ik denk dat hij van hoog niveau is. We zijn blij voor alle spelers die tot nu nog niet veel gespeeld hebben, zij hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld."

Trainer Ronald Koeman moest in Kiev flink improviseren met zijn opstelling. Naast Roberto ontbreken bij Barça ook Gerard Piqué, Ansu Fati, Samuel Umtiti, Sergio Busquets en Ronald Araújo door blessures. Bovendien kregen Lionel Messi en Frenkie de Jong rust van de trainer. Ondanks dat boekte de ploeg toch een ruime zege op Dinamo Kiev, waardoor Barça nu al zeker is van overwintering in de Champions League. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen