Malen: "Soms maken spelers een keuze die ook anders kan"

Malen: "Soms maken spelers een keuze die ook anders kan"

25 november 2020 – In aanloop naar de wedstrijd van PSV tegen PAOK schoof Donyell Malen woensdagmiddag aan op de persconferentie. Daar ging hij vooral in op de dingen die volgens hem nog beter kunnen bij de Eindhovenaren. Er werd gesteld dat Malen en Eran Zahavi beter zouden renderen als ze meer oog voor elkaar zouden hebben."Als iemand een keus maakt, kijk je na de wedstrijd of er iets te verbeteren valt", citeerde Eindhovens Dagblad de 21-jarige aanvaller. "Soms maken spelers in een situatie een keuze die anders kan, maar dat is ook voetbal. We moeten kijken hoe we nog beter kunnen overleven in moeilijke situaties en bespreken na elke wedstrijd wat er nog beter kan. Samen moeten we het doen en dat geldt ook voor de wedstrijd van morgen."

Zijn eigen prestaties dit seizoen noemde hij 'oké'. Hij scoorde tot dusver vijf keer in de Eredivisie en vier keer in de Europa League. "Ik kom terug van een blessure en had wat tijd nodig om op gang te komen. Met de tijd wordt het beter. Ik voel me elke wedstrijd weer een beetje sterker, dat gaat stap voor stap. In alle dingen kan ik mezelf nog een stukje verbeteren en dé weg daarvoor is gewoon om veel wedstrijden te spelen", besloot hij. 

PSV trapt donderdagavond om 21:00 uur in eigen huis af tegen PAOK. De Eindhovenaren moeten winnen om over de Grieken heen te klimmen en in het spoor te blijven van koploper Granada. Die club staat met zeven punten bovenaan in groep E. PAOK volgt met vijf, PSV met drie en Omonia Nicosia staat laatste met één punt. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021