Ibrahimovic denkt serieus aan rentree bij Zweden: "Ja, ik mis het"

Ibrahimovic denkt serieus aan rentree bij Zweden: "Ja, ik mis het"

25 november 2020 – Zlatan Ibrahimovic werd deze week voor de twaalfde keer in zijn loopbaan verkozen tot beste speler van Zweden. De spits van koploper AC Milan scoorde dit seizoen al tien keer in zes competitieduels en lijkt op zijn 39ste in de kracht van zijn leven. Hij denkt hardop aan een rentree in de nationale ploeg.Dat heeft de routinier, die overigens nu met blessureleed kampt, laten weten in gesprek met Aftonbladet. "Ja, ik mis het nationale team. Dat is geen geheim. Ik wil in de Friends Arena zijn en het veld op komen in het gele shirt en het volle stadion zien. Natuurlijk mis ik dat. De speler die dat niet mist, heeft zijn carrière al beëindigd. En ik heb mijn loopbaan nog niet afgemaakt."

Ibrahimovic is benieuwd of bondscoach Janne Andersson actie gaat ondernemen om hem terug te halen. Ibrahimovic kondigde na het EK 2016 zijn afscheid aan, maar wil nu dus terugkeren. "Het moet van hem komen", doelt de spits op Andersson. "Als hij denkt dat ik een afleiding ben, dan heb ik geen interesse. Als hij denkt dat ik iets kan bijdragen, dan wil ik er zeker over nadenken."

De bondscoach heeft meegekregen dat de grootste voetballer aller tijden van Zweden denkt aan een rentree. "Ik heb vanmorgen het interview met Zlatan gelezen", vertelt Andersson. "Het is leuk om te horen dat hij het nationale team mist. Ik zie dat hij spreekt op een manier die hij nog niet eerder heeft gedaan. Natuurlijk ga ik met hem deze zaak doornemen. De volgende interlandperiode is pas in maart, dus er is tijd genoeg."

De teller van Ibrahimovic is blijven steken op 116 interlands, waarin hij 62 goals maakte. De spits is daarmee topscorer aller tijden van zijn land.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021