Gerbrands en Eenhoorn melden zich in de ECV

Gerbrands en Eenhoorn melden zich in de ECV

25 november 2020 – Ajax en Feyenoord krijgen geen beleidbepaler in de raad van commissarissen van de Eredivisie CV. De KNVB meldt woensdag dat Toon Gerbrands (PSV) en Robert Eenhoorn (AZ) hun intrede zullen gaan doen in de ECV. Er is zodoende geen plek voor directeuren van Ajax en Feyenoord.Commercieel directeur Menno Geelen van Ajax en algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord hebben het niet gered. Zij konden niet opboksen tegen Gerbrands en Eenhoorn. Dat duo keert zodoende weer terug in de ECV, waar beide directeuren eerder ook al deel van uitmaakten. Gerbrands stapte in 2016 op uit de ECV, terwijl Eenhoorn twee jaar later vertrok. Zij keren nu dus toch terug in de RVC van de ECV.

Er waren veranderingen in de ECV nodig, omdat John Jaakke er tien dagen geleden niet in slaagde om een ruime meerderheid aan stemmen te bemachtigen. Hij moest zodoende vertrekken en in navolging van de voorzitter besloten ook Peter Fossen (PSV) en de onafhankeljike Oege Boonstra hun werkzaamheden te staken.

De vijfkoppige RVC bestaat naast Gerbrands en Eenhorn nu uit Thijs van Es (FC Utrecht), Manfred Laros (Sparta), Marco Bogers (VVV-Venlo) en Martin van Geel (Willem II). De KNVB meldt dat laatstgenoemde nu als toehoorder aangewezen. Jan de Jong, directeur Eredivisie CV: "Ik zie het als een nationaal kabinet waarin veel kennis, kunde en ervaring samenkomen. In deze drukke en hectische tijden hebben we behoefte aan daadkracht en ben ik blij dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt. Dat hebben we juist nu hard nodig. Bovendien is het ook een goede afspiegeling en dwarsdoorsnede van de Eredivisie. Het is een RvC waarin alle achttien clubs zich vertegenwoordigd voelen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021