Makkelie zet met penaltybeslissing kwaad bloed bij RB Leipzig

25 november 2020, 11:57

Danny Makkelie heeft na de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en RB Leipzig (1-0) de wind van voren gekregen. De Nederlandse arbiter gaf in de eerste helft een goedkope penalty aan PSG en die werd verzilverd door Neymar. Een cruciale beslissing, aangezien er in het restant van de wedstrijd geen doelpunten meer vielen.

Na een lichte botsing met Marcel Sabitzer ging Ángel Di María naar het gras. Een licht contactmoment, waarvoor Makkelie een strafschop gaf. De arbiter werd vervolgens niet gecorrigeerd door VAR Kevin Blom en zodoende telde de goal. "De VAR was waarschijnlijk een andere wedstrijd aan het kijken", zei Leipzig-trainer Julian Nagelsmann cynisch in Duitse media. "Deze penalty was een grap. Dat dit op Champions League-niveau gebeurt... Het was een duidelijke schwalbe, er was helemaal geen contact. In dit soort wedstrijden zijn details bepalend en het detail was bij deze wedstrijd de scheidsrechter."

Het verlies in Parijs is een hard gelag voor Leipzig, dat in Groep H de tweede plek moet afstaan aan PSG. Beide teams staan op zes punten, maar het doelsaldo is in het voordeel van de Fransen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen