Klaiber lovend over Ten Hag: "Hij ziet het spelletje zó goed"

Klaiber lovend over Ten Hag: "Hij ziet het spelletje zó goed"

25 november 2020 – Met zijn transfer naar Ajax werd Sean Klaiber in de zomer herrenigd met Erik ten Hag, met wie hij eerder bij FC Utrecht ook al succesvol samenwerkte. De rechtsback is blij met zijn nieuwe samenwerking en vindt de coach van een Ajax een toptrainer. De verdediger steekt veel op van diens werkwijze."Het is als vanouds, de trainer is niets veranderd", vertelt Klaiber aan Voetbal International. "Hoe hij doet, zijn visie, zijn aanpak; het is echt iets eigens van hem. De trainer ziet het spelletje zó goed, maar staat tegelijkertijd nooit stil. Hij wil altijd evolueren, altijd beter worden. Dat verlangt hij van zijn spelers, maar ook van zichzelf. Die drive is enorm bij hem en ik merk het nu ook. Ik heb hem uitgebreid meegemaakt bij FC Utrecht, maar ervaar nu weer nieuwe oefenvormen, nieuwe tactieken, een gespecificeerde manier van voetballen en van trainen. Hij denkt na over alles. En altijd maar bezig zijn om het team en de spelers individueel beter te maken."

Niet alleen tactisch is Ten Hag volgens Klaiber erg sterk, maar ook op de andere gebieden die spelers beter kunnen maken. "Hij introduceerde het volledige plaatje van een topsportklimaat bij FC Utrecht en wat daarbij komt kijken. Niet alleen het voetbal zelf, maar ook belangrijke aspecten die daar invloed op hebben, zoals voeding, rust, fysieke prikkels. Dingen die daarvóór nauwelijks ter sprake kwamen, maar sinds zijn komst opeens dagelijkse kost werden", zegt de verdediger.

"Neem de voeding. Ja, gezond eten, dat snapt iedereen, maar hoe doe je dat? Niet alleen qua voedsel, maar ook de momenten op een dag dat je wat moet eten", zegt de 26-jarige back. "Zat ik in de avonden ineens aan de kwark. Natuurlijk is dat wennen, maar als je vervolgens merkt dat het een positieve invloed heeft op je lichaam en je spel, dan weet je waarvoor je het doet. Het is trouwens niet zo dat Ten Hag zelf daar continu bovenop zit, maar hij verzamelt specialisten om zich heen."

Bij Ajax is Klaiber vooralsnog tweede keus achter Noussair Mazraoui, maar ontevreden met zijn speeltijd is de verdediger niet.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021