Roda JC kondigt terugkeer naar natuurgras aan

Roda JC kondigt terugkeer naar natuurgras aan

25 november 2020 – Het roer gaat om bij Roda JC. Na jarenlang op kunstgras te hebben gespeeld, stapt de club komende zomer over naar natuurgras. De Limburgers hebben laten weten dat het de bedoeling is dat Roda vanaf het seizoen 2021/2022 weer op natuurgras in actie zal komen.Komende zomer zal het kunstgras uit het Parkstad Limburg Stadion worden gehaald. Die mat maakt dan plaats voor een 'echt' veld. Momenteel traint Roda ook in het stadion, maar dat zal met een natuurgrasveld niet meer mogelijk zijn. De selectie wijkt dan uit naar Sportpark Kaalheide.

Daar moet echter het nodige renovatiewerk plaatsvinden, meldt Roda. 'Het complex van De Voetbalacademie is echter niet meer van deze tijd. Zowel de kunstgrasvelden, als de faciliteiten op Sportpark Kaalheide, zijn aan vervanging toe', laat de club weten. 'De Gemeente Kerkrade heeft in goed overleg met Roda JC besloten om in het eerste kwartaal van 2021 twee kunstgrasvelden op Sportpark Kaalheide te vervangen. Tevens worden de trainingsfaciliteiten op Kaalheide in aanloop naar het seizoen 2021-2022 tijdelijk verbeterd, met als uiteindelijke visie dat een permanente nieuwbouw gaat plaatsvinden.'

Roda en de Gemeente Kerkrade hebben een nieuw, tienjarig huurcontract getekend voor het gebruik van het sportpark. In dat contract is opgenomen dat Kaalheide 'een facelift' zal ondergaan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021