Neres is terug: "Was bang om nooit meer te kunnen voetballen"

Neres is terug: "Was bang om nooit meer te kunnen voetballen"

25 november 2020 – Zijn rentree in de basis van Ajax luisterde David Neres zondag op met een prachtige goal tegen Heracles Almelo. De Braziliaan wordt ook vanavond (woensdag) tegen FC Midtjylland in de basis verwacht en is dolblij dat hij terug is. Zijn vervelende knieblessure dreef hem af en toe tot grote frustratie.Vorig seizoen was zijn voetbaljaar al in november ten einde. Hij bleef vervolgens maar worstelen met zijn kniekwetsuur, waardoor hij tegen Heracles zijn eerste goal scoorde in een jaar tijd. "De meniscusblessure was niet zo ernstig, maar er traden complicaties op tijdens mijn herstel. Hoe hard ik ook trainde, het werd maar niet beter", vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik werd crazy, was verdrietig en heb soms gehuild. De twee maanden die voor het herstel stonden, werden er twaalf. Ik was bang nooit meer te kunnen voetballen. Nooit meer datgene te doen, waar ik zo van hou. Maar met de hulp van God ben ik er weer."

Dat hij er weer is, bewees Neres tegen Heracles met een prachtige knal hoog in het doel. "Natuurlijk was ik op zoek naar die treffer, want voor een aanvaller is het niet prettig als hij een jaar niet heeft gescoord. Vroeger zou het me misschien hebben gefrustreerd, maar nu niet meer. Vooral omdat ik inmiddels weet dat geforceerd op een doelpunt jagen vaak averechts werkt. Maar ook omdat ik weet dat ik zonder goals belangrijk kan zijn voor Ajax: door mijn acties te maken, assists te geven en om te schakelen en terug te verdedigen. Het neemt niet weg dat ik wél heel blij ben met het doelpunt. Het neemt wat druk weg."

Neres ziet die treffer als zijn mooiste voor Ajax tot dusver. "Ik raakte de bal vol en hij ging hard en hoog het doel in. Maar het was zeker niet mijn belangrijkste doelpunt voor Ajax. Dat was twee seizoenen geleden de treffer tegen PSV. Achteraf bezien was dat duel cruciaal voor ons kampioenschap."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021