United-legendes lyrisch over uitblinker Van de Beek

United-legendes lyrisch over uitblinker Van de Beek

25 november 2020 – Met zijn optreden tegen Istanbul Basaksehir (4-1 winst) heeft Donny van de Beek indruk gemaakt in Engeland. De Nederlander speelde naast Fred in een controlerende rol en deed dat uitstekend. De oud-spelers van Manchester United die als analytici op de Engelse televisie werken, staken de loftrompet.

Rio Ferdinand kreeg in de studio van BT Sport een glimlach op zijn gezicht van het spel van de 23-jarige Nederlander. "Hij is een frisse wind door het elftal", sprak de oud-verdediger. "Hij slaagt er steeds in om de bal goed naar de voorste linie te brengen. Dat is een groot verschil met wat United zonder hem heeft laten zien. Ik was erg onder de indruk. De club heeft veertig miljoen voor hem betaald, dan wil je hem vaker aan het werk zien", doelde de Engelsman op het feit dat Van de Beek nog niet één keer in de basis begon in de Premier League. "Hij is de enige speler in de selectie die gelukkig wordt van korte combinaties. Hij offert bepaalde delen van zijn spel op om het team te helpen. In elk goed team heb je spelers nodig die het team beter laten spelen", zei Ferdinand.

Ook Paul Scholes, die zelf jarenlang de lijnen uitzette op het middenveld van United, was te spreken over Van de Beek. "De manier waarop hij samenspeelde met Bruno Fernandes, getuigde van slimheid. Soms speelde hij de bal in één keer door, een andere keer ging hij een één-tweetje aan. Dat was geweldig", vond Scholes. Owen Hargreaves, eveneens voormalig middenvelder van United, sloot zich daar bij aan. "Ik denk dat hij bijna perfect speelde. Hij is zo niet-egoïstisch. Hij draait gewoon mee en speelt steeds precies de juiste ballen naar de juiste plaats."

Lees ook: Van de Beek tevreden: "Daarvoor heeft United mij gekocht"

gerelateerd