Vormer en Brugge balen: "Dortmund 'out of our league'"

Vormer en Brugge balen: "Dortmund 'out of our league'"

25 november 2020 – Ook de tweede ontmoeting met Borussia Dortmund is voor Club Brugge in een teleurstelling geëindigd. Nadat het op eigen veld 0-3 werd, eindigde het in Duitsland dinsdag wederom in 3-0 voor Dortmund. Ruud Vormer zag dat er niet meer in zat."Ze waren een maatje te groot", concludeerde hij bij Het Nieuwsblad. Ook Dortmund kon Erling Haaland niet temmen, want de spits scoorde twee keer. "Door die 2-0 vlak voor rust loop je achter de feiten aan. Dan nog terugkomen is heel lastig. Maar op zich hebben we aardig gevoetbald. Het gevoel was goed. Ik kwam in de eerste helft zelf ook dicht bij een doelpunt, maar die bal belandde net naast – kan gebeuren. We weten wat we nu moeten doen: winnen tegen Zenit. Dan doen we een gouden zaak. Het wordt een heel belangrijke pot, en je weet het niet, misschien zit er wel meer in, voetbal blijft iets apart."

Brugge staat derde in Groep F, met vier punten uit vier duels. Lazio staat tweede met acht punten en ligt dus op koers voor het halen van de volgende ronde. Lazio speelt echter de komende speelronde uit tegen koploper Dortmund. "Misschien worden we nog wel tweede, je weet het nooit. Maar dat moeten we dan wel eerst tonen."
Trainer Philippe Clement weet dat Brugge in België de favoriet is voor de titel, maar dat de Europese wetten anders zijn. "Na de loting zeiden we al dat Dortmund "out of our league" was en dat hebben ze weer laten zien", zei Clement tegen Sporza.

"Als je een resultaat wil halen in deze topwedstrijden, dan moet je de kruimels pakken en veel geluk hebben.  We moeten de knop snel omdraaien naar de competitie. Gelukkig kom je in België geen ploeg zoals Dortmund tegen", knipoogte de trainer.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021