Koeman content na winst: "We kunnen heel erg blij zijn"

Koeman content na winst: "We kunnen heel erg blij zijn"

25 november 2020 – Eindelijk kende Ronald Koeman eens een zorgeloze avond met FC Barcelona. Op bezoek bij Dinamo Kiev in de Champions League begon het zonder Lionel Messi en Frenkie de Jong nog moeizaam, maar werd er uiteindelijk met 0-4 gewonnen van Dinamo Kiev. Daardoor is plaatsing voor de volgende ronde een zekerheid. Koeman is tevreden.Hij zag dat onder meer Sergino Dest tot scoren kwam voor Barcelona. "We hebben ons doel bereikt", sprak Koeman bij Movistar+. "Ons doel was om een goed resultaat te halen en om de volgende ronde te halen. Het team heeft energie getoond. In de eerste helft waren we niet scherp voor de goal, maar in de tweede helft wel. We kunnen heel erg blij zijn."

Voor Koeman was het belangrijk om te zien hoe zijn spelers zich zouden opstellen nu veel grote namen ontbraken. "Ik ben blij met wat voor signaal we hebben afgegeven", zei Koeman. "Dit is wat we willen. We hebben een erg hongerig team gezien. We hebben vier keer gescoord, terwijl enkele belangrijke spelers rust kregen. De talenten verdienden deze minuten en ze hebben zich bewezen."

Nu is het zaak voor de Nederlandse coach om ook in La Liga de winnende lijn te pakken te krijgen. De nummer twaalf van de ranglijst speelt komende zondag tegen Osasuna.

Lees ook: Barcelona mede door Dest-goal probleemloos naar achtste finale

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021