Barcelona mede door Dest-goal probleemloos naar achtste finale

24 november 2020, 22:55   Bijgewerkt: 24 november 2020, 23:00

Ronald Koeman heeft zich met FC Barcelona probleemloos geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Ondanks de afwezigheid van onder anderen Frenkie de Jong, Lionel Messi (beiden rust), Sergio Busquets, Sergi Roberto, Gerard Piqué en Ansu Fati (allen geblesseerd) hadden de Catalanen geen enkele moeite met Dinamo Kiev. Sergino Dest had met het openingsdoelpunt een belangrijk aandeel in de zege: 0-4.

Het gemis van alle geblesseerde basiskrachten en Messi en De Jong voelde Barcelona in de eerste helft amper. Net als gewoonlijk de laatste weken had de ploeg namelijk een licht veldoverwicht, maar werd het maar weinig gevaarlijk. De counters van Dinamo Kiev waren in de regel gevaarlijker dan het veldspel van Barcelona, waar verdediger Óscar Mingueza debuteerde door alle blessures en onder anderen Braithwaite, Carles Alena en Firpo Júnior een basisplaats hadden.

Ook Dest stond aan de aftrap in het elftal van Koeman, die in de rust ongetwijfeld weinig te spreken was over het optreden van zijn ploeg. De rustbespreking sorteerde in elk geval effect, want in het tweede bedrijf opende Dest al snel de score. Uit een prima pass van Braithaite opende de van Ajax overgekomen back zijn rekening namens FC Barcelona, die hij bovendien aan de voorsprong hielp en van wie hij veel last van de schouders haalde. 

Een vierde treffer kwam er via de bekritiseerde Griezmann - nadat Dest ook nog had overgeschoten - overigens alsnog, uit een pass van Jordi Alba en dus zal Koeman tevreden zijn met de overwinning, die FC Barcelona naar de volgende ronde brengt (voor de zestiende keer in de laatste zeventien seizoenen!) en bovendien nog steviger aan kop van Groep G brengt.

Juventus – Ferencvárosi 2-1

Want waar FC Barcelona simpel voor de vierde zege op rij ging in de groepsfase van de Champions League, ging het bij Juventus een heel stuk moeizamer. Een winst in eigen huis op de Hongaarse kampioen Ferencvárosi was genoeg voor het bereiken van de volgende ronde, maar het waren juist de bezoekers die via Myrto Uzuni verrassend op voorsprong kwamen. De Albaniër vierde zijn treffer op Cristiano Ronaldo-achtige wijze, die dat hoog opnam en vervolgens uit wraak na ruim een half uur met zijn linkervoet snoeihard de gelijkmaker tegen de touwen schoot.

De Portugees was net als Federico Bernardeschi een aantal keer dichtbij de treffer die de Oude Dame naar de volgende ronde zou helpen, toch duurde het tot diep in blessuretijd voor dat lukte. Alvaro Morata - die tegen FC Barcelona nog drie goals afgekeurd zag worden - zorgde er met zijn ietwat gelukkige kopbal voor dat Juventus zeker is van de knock-outfase van de Champions League en FC Barcelona alleen op doelsaldo uitloopt op Juve. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen