Brugge heeft geen antwoord op scoringsdrift Haaland

24 november 2020, 22:55   Bijgewerkt: 24 november 2020, 23:14

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond een grote stap richting de knock-outfase van de Champions League gezet. Mede door twee doelpunten van de onstopbare Erling Haaland won de Duitse grootmacht met 3-0 van Club Brugge. SS Lazio deed met een 3-1 zege tegen Zenit St. Petersburg eveneens uitstekende zaken.

Haaland is bijna niet te stoppen, zo ondervond het Club Brugge van basisspelers Ruud Vormer en Noa Lang voor de tweede keer in drie weken tijd. Tijdens de vorige ontmoeting (0-3) scoorde het fenomeen uit Noorwegen twee keer, dinsdag sloeg Haaland opnieuw twee keer toe.

Zijn eerste van de avond maakte hij na ruim een kwartier op aangeven van Jadon Sancho. In de lange hoek verschalkte hij Brugge-keeper Simon Mignolet. Na een uur scoorde hij weer, ditmaal nadat hij via Vormer de bal pardoes voor zijn voeten kreeg. Tussendoor scoorde ook Sancho. Vlak voor rust schoot hij op prachtige wijze een vrije trap tegen de touwen.

Haaland kan duizelingwekkende cijfers overleggen. In dertien wedstrijden voor Dortmund scoorde hij al achttien keer. In de Champions League, vorig seizoen en dit seizoen, staat hij op zestien goals in twaalf wedstrijden.

Lazio – Zenit Sint-Petersburg 3-1

Gouden Schoen-winnaar Ciro Immobile is een spits die de Russiche ploeg ongetwijfeld bij uitstek was opgelegd om volop te dekken, toch kon de spits al na drie minuten vanaf vijftien meter vrij aanleggen. Immobile profiteerde volop van de ruimte en schoot de bal snoeihard in de verre kruising, een opmaat naar een overwinning van de thuisploeg, die via Marco Parolo na twintig minuten namelijk de voorsprong vergrootte.

Artem Dzyuba bracht met een fraaie goal uit de draai weliswaar direct na de 2-0 de spanning weer terug in het duel, maar een punt of meer zat er voor de Russen niet in. Immobile bepaalde de eindstand na een klein uur vanaf de strafschopstip op 3-1 en met die zege klimt de Serie A-club naar de tweede plaats achter Borussia Dortmund.