Chelsea en Sevilla naar knock-outfase CL na zeges

24 november 2020, 20:57   Bijgewerkt: 24 november 2020, 23:02

Chelsea en Sevilla hebben dinsdagavond als eerste clubs de knock-outfase van de Champions League gehaald. Hoewel beide teams op bezoek bij respectievelijk Stade Rennes en FK Krasnodar lang afstevenden op slechts een remise, zorgden doelpunten van Olivier Giroud (Chelsea, 1-2) en Munir El Haddadi (Sevilla, 1-2) ervoor dat de eerste twee achtste finalisten bekend zijn.

Frank Lampard had Hakim Ziyech rust gegeven op bezoek in Frankrijk, waar Chelsea na een veldoverwich terecht op voorsprong kwam na een fraaie pass van Mason Mount. De voormalig Vitessenaar verkeert dit seizoen sowieso in grootste vorm en stuurde Callum Hudson-Odoi weg met een fraaie dieptepass. De buitenspeler zorgde na een klein half uur voor het openingsdoelpunt, waarna Timo Werner de tweede van de avond moest maken namens The Blues. Uit een voorzet van doelpuntenmaker Hudson-Odoi schoot hij vanaf enkele meters echter huizenhoog over.

Het leek een dure misser te worden van de Duitser, want nadat Ziyech in de ploeg was gekomen, kwam Stade Rennes uit een corner langszij. Sehrou Guirassy kopte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen en zorgde bovendien voor de eerste tegengoal van Chelsea dit CL-seizoen, toch werd de winning streak van vijf duels (met slechts één tegengoal) niet doorbroken en zelfs een zesde aan toegevoegd. 

Eerst werd een kopbal van Ben Chilwell uit een vrije trap van Ziyech nog tegengehouden, maar even later zette de Marokkaan ook Werner vrij voor het doel. De Duitser schoot nog op keeper Alfred Gomis, maar de rebound was voor de sterke Olivier Giroud. De Fransman kopte Chelsea vlak voor het eindsignaal van Björn Kuipers als eerste ploeg naar de knock-outfase van dit Champions League-seizoen. Een opsteker voor Lampard, die de boel na een moeizame start goed op de rails lijkt te hebben in Londen. 

{image[344004][right-half][]}FK Krasnodar – Sevilla 1-2

Een vroege voorsprong via Ivan Rakitic leek een simpele avond in te leiden voor Sevilla met basisspeler Luuk de Jong, die zag dat er gedurende de avond met Tonny Vilhena, Karim Rekik, Ari, Marcus Berg en Oussama Idrissi de nodige oud-Eredivisiespelers binnen de lijnen kwamen. Maar juist de zoon van een voormalig Eredivisie-voetballer ging er met de hoofdrol vandoor: nadat eerder Jules Koundé op de doellijn nog een tegendoelpunt had kunnen voorkomen, schoot Wanderson - de zoon van oud-Ajacied Wamberto - na een klein uur alsnog de gelijkmaker op het bord. Toch kwam er geen goed resultaat voor de thuisploeg, een overwicht in balbezit, corners en kansen ten spijt. Net als in Frankrijk zat het venijn in de staart: Munir schoot diep in blessuretijd ook Sevilla naar de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen