De Ligt hoopt dezelfde status te verwerven als Chiellini of Bonucci

24 november 2020, 20:48

Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst dezelfde status te verwerven als zijn meer ervaren teamgenoten bij Juventus. De 21-jarige centrumverdediger is bezig aan zijn tweede jaar in dienst van de Italiaanse grootmacht. Door een schouderblessure miste hij de eerste maanden van het huidige seizoen.

Afgelopen weekend maakte De Ligt zijn rentree bij Juventus. Dinsdagavond in de Champions League tegen Ferencvaros begint de voormalig Ajax-verdediger voor de tweede keer op rij in de basis. In Turijn plukt hij naar eigen zeggen nog steeds de vruchten van wat hij in Amsterdam heeft geleerd.

"Ik denk dat de Ajax-stijl in twee woorden kan worden samengevat: moed en discipline. Al snel eisen ze dat je leert zonder angst de bal te spelen en dat je leert jezelf te bewijzen, als voetballer en als persoon. Dat is iets wat je altijd bijblijft. Die mentaliteit helpt me ook veel bij Juventus", zegt hij tegen Icon.

"Juventus haalt je alleen als je goed genoeg bent en het verdient. Dat weten wij, de jonge spelers die hier nog maar net zijn", gaat hij verder. "We zijn hier gekomen om te groeien en te worden zoals onze teamgenoten met meer ervaring. We willen allemaal de nieuwe Chiellini, Bonucci of Buffon worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen