Onrust bij Schalke 04: duo traint apart, Ibisevic weg

Onrust bij Schalke 04: duo traint apart, Ibisevic weg

24 november 2020 – Een nieuw dramatisch hoofdstuk in het toch al zo slechte seizoen voor Schalke 04 is aangebroken. Amine Harit en Nabil Bentaleb zijn per direct uit de A-selectie gezet en trainen de komende tijd individueel, terwijl het contract van de in de afgelopen zomer transfervrij binnengehaalde Vedad Ibisevic zelfs per 1 januari 2021 wordt ontbonden.Het is een nieuwe zwarte pagina in het toch al zo donkere boek van Schalke 04, dat dit kalenderjaar bezig is aan rampzalige sportieve reeks. Het kostte trainer David Wagner al snel de kop dit seizoen, desondanks staat de ploeg met slechts drie punten nog altijd onderaan de Bundesliga (-19 doelsaldo) en komt er dus een nieuwe soap naar buiten. Harit, afgelopen weekend nog voor de pauze gewisseld, krijgt de tijd om zich te bezinnen en dan nog terug te keren in de A-selectie, dat geldt voor Bentaleb – die anders dan Harit over een aflopend contract beschikt – niet.

"Nabil is een goede voetballer, maar de combinatie me Schalke 04 is gewoon geen goede", stelt directeur Jochen Schneider in het bericht op de clubsite. Eerder lag Bentaleb in de periode onder Huub Stevens ook al dwars: voor de middenvelder is zijn verbanning een optelsom. Schalke 04 hoopt hem te verkopen in de komende winter, zodat ze ook van zijn salaris afzijn. Beide middenvelders maakten nog wel de nodige minuten dit seizoen.

Voor Ibisevic, die overkwam van Hertha BSC in deze zomer, gold dat iets minder. De routinier (36) was vooral invaller en liet zich afgelopen weekend met een emotionele uitbrander gaan op de training. Toch heeft dat volgens Schneider niets te maken met zijn aanstaande vertrek. "We hadden meer verwacht van de samenwerking", stelt de directeur, die daarom denkt dat het voor beide partijen beter is om in de volgende transferwindow uit elkaar te gaan. Voor trainer Manuel Baum wordt de missie om erin te blijven dit seizoen er niet direct makkelijker op, want de kans dat een van dit (tijdelijk) verbannen drietal in actie komt dit kalenderjaar, is zeer klein. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021