Rutten helder: "Sta wel open om nog ergens aan de slag te gaan"

Rutten helder: "Sta wel open om nog ergens aan de slag te gaan"

24 november 2020 – Fred Rutten (57) heeft nog altijd de ambitie om te werken bij een Eredivisie-club de komende jaren. Voor het laatst was hij zes jaar geleden actief als hoofdtrainer van Feyenoord, daarna was hij bij Al Shabab, Maccabi Haifa en Anderelecht over de landsgrenzen actief. "Maar", zegt hij, "ik sta wel open om nog ergens aan de slag te gaan."Dat vertelt hij tegenover FCUpdate.nl. Bij Fortuna Sittard en FC Utrecht zijn momenteel vacatures in de Eredivisie, maar de kans is klein dat een van beide clubs de nieuwe werkgever wordt van Rutten. "Ik ben niet door FC Utrecht benaderd", reageert Rutten namelijk desgevraagd over een mogelijk avontuur in de Domstad. "Ik ben na het vertrek van Erik ten Hag naar Ajax wél benaderd, maar nu niet." 

De laatste laatste trainersklus van Rutten eindigde in april 2019 toen hij vertrok bij RSC Anderlecht, waar hij een korte periode werkzaam was. Als het aan Rutten ligt, is dat in elk geval niet zijn laatste club. "Ik sta ervoor open om nog ergens aan de slag te gaan. Het is helemaal afhankelijk van wat de andere partij wil", laat Rutten de opties open voor een nieuw dienstverband.

Vertrek bij Feyenoord slechtste keuze in loopbaan
Als dat in de Eredivisie gebeurt, dan krijgt zijn laatste avontuur bij Feyenoord dus een vervolg. Achteraf had Rutten liever langer in De Kuip aan het roer gestaan. "Als er iets is in mijn trainersloopbaan waar ik spijt van heb, is dat absoluut dat ik mijn contract bij Feyenoord destijds niet heb verlengd", aldus de oefenmeester, die besloot om niet bi tekenen en vervolgens voor de start van de play-offs om Europees voetbal moest vertrekken. "Ik heb bij Feyenoord niet afgemaakt wat ik voor ogen had."

Zijn seizoen bij Feyenoord bleef beperkt tot één seizoen, omdat Rutten botste met de directie. "Er was een verschil van inzichten tussen mij en de directie over de toekomst van Feyenoord. De reden dat ik niet bijtekende, ging totaal niet over geld. Toen heb ik mijn conclusies getrokken en achteraf dacht ik: 'Eigenlijk had ik gewoon moeten verlengen.'" Giovanni van Bronckhorst werd aangesteld als de opvolger van Rutten in De Kuip. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021