Blessure Pröpper valt mee: "Voor niets laten schrikken"

Blessure Pröpper valt mee: "Voor niets laten schrikken"

24 november 2020 – De knieblessure van Heracles Almelo-aanvoerder Robin Pröpper valt mee. De centrale verdediger viel afgelopen zondag tegen Ajax uit met een kwetsuur en verliet in tranen het veld, gelukkig bleek het achteraf vooral de schrik en niet de blessure. "Al met al heb ik dus mezelf en een hoop mensen, gelukkig, voor niets laten schrikken."Het was tijdens Ajax - Heracles Almelo (5-0) schrikken toen Pröpper geblesseerd raakte bij de bezoekers. De aanvoerder greep na een botsing naar zijn knie en verliet in tranen het veld. Hij vreesde een zware knieblessure – waar hij recent ook al mee kampte, maar hoeft dus niet langer te vrezen voor een nieuwe maandenlange absentie. "Het voelde niet goed en ik kreeg een kleine flashback naar wat er wellicht mis kon zijn: het opnieuw moeten revalideren, het teamgevoel missen en het voetbal an sich. Die periode van een tijdje terug wil ik niet herbeleven", vertelt Pröpper op de clubsite over die tranen.

Direct na het duel kwam hij al deels met het goede nieuws, op basis met de tests met de fysio. "Alleen wist ik dat er een MRI-scan nodig was om uitsluitsel te geven", aldus de centrale verdediger, die inmiddels op de scan heeft gezien dat er geen ernstige schade is aan zijn knie. "Uit de MRI-scan kwam direct naar voren dat ik er zonder kleerscheuren uit ben gekomen. Dat had ik niet verwacht als je de beelden nogmaals ziet."

De captain zal mogelijk wel even uit de roulatie liggen, maar zonder grote schade. Zodra hij dus weer pijnvrij is, is hij ook direct weer inzetbaar voor de Eredivisieclub. Pröpper werd twintig minuten voor het einde vervangen door Marco Rente: zonder de captain scoorde alleen Zakaria Labyad nog.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021