Willem II
1 – 0
PEC Zwolle

Gravenberch: "Elke speler heeft ambitie om te overwinteren in CL"

Gravenberch: "Elke speler heeft ambitie om te overwinteren in CL"

24 november 2020 – Ryan Gravenberch vindt dat Ajax de sterke ambitie moet hebben om te overwinteren in de groepsfase van de Champions League. "Elke speler heeft de ambitie om in de Champions League te overwinteren, dus ik ook. Daarom moeten we morgen (woensdag, red.) winnen", aldus de Ajacied.Dat zei de middenvelder desgevraagd tijdens de persconferentie. Gravenberch vindt dat Ajax moet winnen, omdat het 'wil overwinteren in de Champions League'. Waar Ten Hag dat nog als ambitie noemde en Europese overwintering als doel, gaat Gravenberch bijna nog een stap verder. Al zal het tegen FC Midtjylland beter moeten dan in Denemarken het geval was, aldus Gravenberch.

"Toen begonnen we goed, daarna zakten we daarna weg. We moeten morgen ook goed beginnen en daarna doorgaan, niet wegzakken", aldus de middenvelder, die blij is met de ontwikkeling die hij momenteel doormaakt. "Zoals het nu gaat, speel ik mijn wedstrijden. Dat gaat goed. Maar wat beter kan: momenten herkennen, meer aansluiten en meer doelpunten maken."

Lees ook: Kritiek op veld in Johan Cruijff Arena: "Glad en hobbelig"

Ook de samenwerking met Davy Klaassen, waar hij eerder al over sprak, was Gravenberch lovend. "Hij is heel belangrijk voor me. Ervaren, voornamelijk in de coaching", zei de man die recent voor het eerst bij Oranje werd gehaald door Frank de Boer. Over het slechte veld in de Johan Cruijff Arena had Gravenberch geen mening. "Ik heb niet zo veel problemen met het veld, ik speel er lekker op."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021