Lampard lovend over Mendy: "Hij heeft het makkelijk laten lijken"

Lampard lovend over Mendy: "Hij heeft het makkelijk laten lijken"

24 november 2020 – Frank Lampard is zeer te spreken over de start van doelman Edouard Mendy in het shirt van Chelsea. De Senegalese keeper kwam deze zomer over van Stade Rennes, waar de Chelsea-trainer graag een vervanger wilde voor de niet goed genoeg bevonden Kepa Arrizabalaga. Die rol weet Mendy uitstekend te vervullen; in vijf Premier League- en drie Champions League-duels kreeg hij vooralsnog slechts één goal tegen."Ik ben heel blij met Edouard", begon Lampard in gesprek met Chelsea TV. "Het was niet makkelijk, maar hij heeft makkelijk laten lijken. Als je uit een andere competitie komt, zijn er altijd verschillen met de Premier League. Het fysieke karakter, het tempo; het is uniek. Voor een keeper die zo'n spotlight op zich heeft staan en met deze verandering moest omgaan en zich aan moest passen aan het team, heeft hij het geweldig gedaan."

Lampard vervolgde zijn lofzang: "Hij heeft zich aangepast buiten het veld en gepresteerd op het veld. Meer kun je niet vragen. Hij doet het met een lach op zijn gezicht en een goede instelling. Ik ben blij, het was een goede start in het Chelsea-shirt en hopelijk kan hij hiermee doorgaan."

Vanavond speelt Mendy voor de tweede keer dit seizoen tegen zijn oude ploeg Stade Rennes. De vorige Champions League-ontmoeting eindigde in 3-0 voor the Blues. De ploeg van Mendy - en ook oud-Ajacied Hakim Ziyech - deelt de koppositie in groep E met Sevilla. Beide clubs staan op 7 punten, Stade Rennes en FK Krasnodar pakten beiden slechts één punt. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021