Willem II
1 – 0
PEC Zwolle

Advocaat: "Zij zullen voor ons ook een beetje angst hebben"

Advocaat: "Zij zullen voor ons ook een beetje angst hebben"

24 november 2020 – Feyenoord speelt donderdagavond het belangrijke Europa League-duel tegen CSKA Moskou. In De Kuip werden de Russen met 3-1 verslagen, maar trainer Dick Advocaat is waakzaam voor de return. Op de persconferentie van dinsdagmiddag waarschuwde hij voor de individuele kwaliteit en snelheid van de tegenstander."Het wordt een lastige wedstrijd, maar het gevoel is goed", aldus Advocaat. "Zij zullen wat hoger druk zetten dan in de thuiswedstrijd. Toen wilden ze ons echt een beetje lokken en zelf met snelheid voorin gevaar stichten. Ze hebben heel weinig kansen gecreëerd, ondanks dat ze individueel ook voorin aardige spelers hebben. Wij zullen het spelbeeld hetzelfde proberen te houden", verklapte de trainer, die zijn ploeg echter wel iets compacter neer wil zetten. "Voor ons doen hebben we vrij hoog gespeeld, met alle risico's van dien, waardoor zij toch een aantal mogelijkheden kregen door hun snelheid en actie. We zullen nog wat dichter bij elkaar moeten spelen en de ruimtes proberen weg te halen."

Met welk resultaat Feyenoord tevreden moet zijn, weet Advocaat nog niet. "Dat kun je pas na afloop zeggen. Je speelt altijd om te winnen, maar gedurende de wedstrijd voel je aan of dat er ook in zit. Soms is een gelijkspel dan ook gewoon goed." In ieder geval zal Feyenoord goed moeten starten. Tegen Fortuna Sittard kwam de ploeg - niet voor het eerst dit seizoen - erg vroeg op achterstand. "We begonnen verkeerd, dat kan tegen dit soort ploegen niet gebeuren. Dit is individueel een betere ploeg dan Fortuna en we zullen echt op moeten passen." Advocaat denkt echter dat het goed komt als Feyenoord hetzelfde kan brengen als in de thuiswedstrijd. "Zij zullen voor ons ook een beetje angst hebben. Dat weet ik wel zeker."

Spajic terug, Toornstra twijfelgeval
Feyenoord kampt nog altijd met een overvolle ziekenboeg. Wel vertelde Advocaat dat Uros Spajic tegen CSKA Moskou weer terugkeert na een tweede negatieve coronatest. Ook Jens Toornstra en Bryan Linssen, die tegen Fortuna Sittard met klachten uitvielen, zijn meegereisd naar Rusland. "Linssen heeft vandaag vol meegetraind", vertelde Advocaat. "Toornstra is een vraagteken, hij trainde apart." Feyenoord kan in ieder geval niet beschikken over Justin Bijlow, Sven van Beek, Ridgeciano Haps, Tyrell Malacia, Leroy Fer, Christian Conteh, Luis Sinisterra en Robert Bozeník. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021