McClaren keert als adviseur en interim-TD terug bij Derby County

24 november 2020, 13:44   Bijgewerkt: 24 november 2020, 13:59

Steve McClaren gaat aan de slag bij Derby County. De oud-trainer van onder meer FC Twente gaat een belangrijke rol vervullen in de leiding van de club. Hij wordt adviseur binnen het bestuur en neemt daarbij ook op interim-basis de taak van technisch directeur op zich. 

Derby County is momenteel de nummer laatst in de Engelse Championship en ontsloeg onlangs trainer Phillip Cocu. De club is nog op zoek naar een nieuwe trainer. Bovendien staat de club op het punt om overgenomen te worden. "We zijn blij met Steve's hulp en steun in deze kritieke tijd", licht directeur Stephen Pearce toe op de clubwebsite. "Zijn kennis, ervaring en academische kwalificaties zullen van onschatbare waarde zijn voor ons. Ik weet zeker dat hij een grote bijdrage zal leveren."

McClaren stond van 2013 tot 2015 en van 2016 tot 2017 ook al aan het roer bij Derby County en was van 1996 tot 1998 al assistent bij de club. De Engelsman was ook twee periodes trainer van FC Twente, dat hij in zijn eerste periode naar de enige landstitel in de clubhistorie hielp. Ook clubs als Newcastle United, VfL Wolfsburg en de Engelse nationale ploeg staan op het CV van McClaren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen