Willem II meldt coronabesmetting; ook Van 't Schip positief getest

Willem II meldt coronabesmetting; ook Van 't Schip positief getest

24 november 2020 – Een selectiespeler van Willem II is positief getest op het coronavirus. Dat laat de club dinsdagmiddag op de eigen website weten. Om wie het gaat is niet bekend, wel wordt vermeld dat de speler in kwestie per direct in thuisquarantaine is gegaan.Om privacy-redenen maakt Willem II niet bekend welke speler besmet is. De club stelt wel dat zijn gezondheid 'volgens protocol door de club nauwlettend in de gaten wordt gehouden'. Wekelijks worden selectiespelers, stafleden en overige medewerkers preventief getest, zo laat de club weten.

Van 't Schip test positief
Dinsdagmiddag kwam ook naar buiten dat John van 't Schip met het virus kampt. De Griekse bondscoach gaat twee weken in thuisquarantaine, liet de voetbalbond van het land weten. Vorige week zat Van 't Schip nog in de Griekse dug-out bij de Nations League-duels tegen Moldavië (0-2 winst) en Slovenië (0-0). Het land eindigde als tweede in de poule.

Van 't Schip is sinds 2019 bondscoach van Griekenland. Daarvoor was hij werkzaam voor onder meer PEC Zwolle, Ajax (assistent), het Nederlands elftal (assistent) en FC Twente. Tijdens zijn voetballoopbaan speelde de Nederlander voor Ajax, Genoa en Oranje.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021