Van der Vaart ziet trainersfunctie niet zitten: "Niet mijn voetbal"

24 november 2020, 12:21

Waar veel van zijn generatiegenoten voor een loopbaan als trainer kiezen, hoeft dat voor Rafael van der Vaart voorlopig niet. Hij heeft zich na zijn voetbalcarrière gericht op zijn functie als analist. "Ik had nooit gedacht dat ik hier zo veel plezier uit zou halen."

Van der Vaart probeert als analist niet te veel mee te gaan in de tactische termen die hij vaak voorbij hoort komen. "Als ik trainer word, ga ik waarschijnlijk ook zo lullen", vertelde hij aan het Algemeen Dagblad. "Maar als Steven Berghuis er drie in schiet, wat boeit mij het dan dat hij een paar keer zijn man laat lopen? Sommige dingen moet je niet willen zien. Ik wijs graag naar briljante ingevingen van een Ziyech of Ihattaren. Ik wil verwend worden."

Als analist heeft de oud-international het goed naar zijn zin. Aan een loopbaan als trainer denkt hij dan ook nog niet. "Op dit moment zeg ik nee. Dat wat trainers nu verlangen van een elftal, is niet mijn voetbal. Spelen met hesjes en hartslagmeters onder je shirt na de voorbereiding, dat trek ik bijvoorbeeld slecht. Bij Midtjylland (waar hij tussen 2016 en 2018 speelde, red.) weigerde ik dat ook."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen