Onvrede bij ADO: "Probeer er weer een team van te maken"

24 november 2020, 10:33   Bijgewerkt: 24 november 2020, 10:50

De situatie bij ADO Den Haag is nog altijd zorgelijk. Ruud Brood nam vorige week het stokje over van zijn ontslagen voorganger Alexandar Rankovic, maar leed in zijn debuutwedstrijd een bijzonder pijnlijke 6-0 nederlaag tegen Sparta. 'Het is wel twee voor twaalf', stelde Jacco van Leeuwen, voorzitter van supportersvereniging Haagsche Bluf.

"Er moet veel gesproken worden met elkaar", zei Van Leeuwen in gesprek met Omroep West. "Laat Jol en Hamdi naar Rijswijk gaan, neem een paar supporters mee, kies een vertrouwenspersoon uit die onafhankelijk kan praten met de spelers en met de uitkomsten van deze gesprekken de problemen in kaart brengt. De onvrede moet eruit", stelde Van Leeuwen als oplossing van de siuatie. "De spelers moeten na het vertrek van Rankovic denken: 'ik heb weer een kans', maar men loopt op het veld alsof er een heleboel ellende bij ze zit. Waarom klap je als speler dicht? We hebben de spelers zaterdag steun geboden met fakkels en spandoeken. Volgens mij hebben ze niet beseft hoe het leeft bij de supporters. Ze worden op Marktplaats te koop gezet als volledig inspiratieloos elftal. Inmiddels zijn ze er weer af."

"Ze zijn op social media volledig afgemaakt", vervolgde Van Leeuwen. "Verliezen op kwaliteit kan, maar spelen zonder inzet niet. Dat accepteren supporters niet. Je wordt geen miljonair bij ADO, maar je hoeft ook niet naar de voedselbank. Gewoon inzet tonen. Laten we de schade tot de winterstop beperkt houden, maar na de winterstop moet er echt een ander ADO staan." Van Leeuwen haalt ook de rol van het bestuur aan. "Ik heb nog steeds vertrouwen dat zij het tij gaan keren, maar het is wel twee voor twaalf, wat iedereen binnen de club terdege beseft. Probeer er weer een team van te maken. Deze selectie is samengesteld met een lege portemonnee en bestaat uit zeer jonge spelers. Luister als jonge speler ook eens naar de oudere garde zoals Kramer, Goossens, Janmaat en Zuiverloon en geef Ruud Brood de kans om er een winnend elftal van te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen