Drommel: "Ik ben een stabiele keeper aan het worden"

Drommel: "Ik ben een stabiele keeper aan het worden"

24 november 2020 – Joël Drommel is bij FC Twente aan een uitstekend seizoen bezig. Ook afgelopen weekend tegen PSV zette de doelman een sterk optreden neer, waarin hij onder meer een penalty stopte. "En dat nog wel in mijn honderdste wedstrijd voor de club. Het kon niet beter. Dit is puur genieten."Het goede seizoen van Drommel is inmiddels ook beloond met een plek in de Oranje-selectie. Door het wegvallen van Jasper Cillessen en Justin Bijlow werd de doelman twee weken geleden opgeroepen door bondscoach Frank de Boer. "Het was een geweldige ervaring om voor het eerst bij Oranje te zitten", blikte Drommel terug met De Telegraaf. "Daar vierde ik ook nog mij verjaardag. Heel bijzonder om dat niveau te mogen ervaren en al die jongens te leren kennen die bij de grootste topclubs van Europa spelen."

Een aantal jaar geleden zag het er nog een stuk minder rooskleurig uit voor Drommel. Na zijn debuutseizoen 2015/2016 verdween hij na een aantal slechte optredens weer uit de basis. Het zou twee jaar duren voor hij onder nieuwe trainer Gertjan Verbeek weer de kans kreeg. Dat jaar degradeerde Twente, maar Drommel raakte zijn basisplaats niet meer kwijt. "Ik heb veel kritiek gekregen, maar de laatste jaren ben ik een stabiele keeper aan het worden. De degradatie was natuurlijk heel erg, maar voor mij persoonlijk is het jaar in de Keuken Kampioen Divisie eigenlijk wel goed geweest. Ik heb daar veel vertrouwen opgedaan."

Ondanks de goede ontwikkeling en potentie van de 24-jarige keeper, is hij niet veel met zijn toekomst bezig. "Mijn focus ligt honderd procent bij FC Twente en ik kijk niet ver vooruit. Dat heb ik wel geleerd vanuit de periode dat het minder ging. Achteraf is die periode niet slecht voor me geweest. Dat maakt je sterk, daar word je een man van. Ik ben altijd keihard blijven werken en in mezelf blijven geloven. Nu komt het eruit en daar ben ik heel gelukkig mee."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021