Trainer Dinamo Kiev: "Barça is verdedigend beter zonder Messi"

Trainer Dinamo Kiev: "Barça is verdedigend beter zonder Messi"

24 november 2020 – FC Barcelona kan vanavond in Kiev niet beschikken over Frenkie de Jong en Lionel Messi. Het tweetal krijgt rust, omdat het tot dusver bij zowel Barça als hun nationale ploeg geen wedstrijd miste. Waar de meeste trainers niet graag tegen een ploeg met Messi zullen spelen, betwijfelde Dinamo Kiev-trainer Mircea Lucescu of het niet meespelen van de sterspeler wel zo'n voordeel is voor zijn team."Messi geeft Barcelona in de voorhoede natuurlijk altijd een extra impuls", begon Lucescu op de persconferentie van maandagavond in aanloop naar het Champions League-treffen met Barça. "Maar zijn absentie is ook voordelig, want Barcelona zal straks verdedigend beter zijn." De teksten van de trainer van de Oekraïeners zijn begrijpelijk: in het vorige duel tussen de twee teams viel op dat Messi weigerde om verdedigend arbeid te leveren.

"Er zal hoe dan ook een Barcelona-waardig elftal staan", verzekerde Lucescu. "Er staan spelers in het veld die voor veel geld zijn gekocht en dus van heel hoog niveau zijn. Zelfs de jonge spelers van 21 of 22 jaar hebben al genoeg kwaliteiten en ervaring." Over de onrustige situatie in Barcelona: "We spelen tegen een van de beste teams in de wereld. Het is duidelijk dat Barcelona door een moeilijke periode gaat, met de onrust over een mogelijk vertrek van Messi en een nieuwe coach aan het roer. Ze hebben tijd nodig, maar ik weet zeker dat Barcelona hier doorheen komt."

Waar het in La Liga niet voorspoedig gaat voor de Catalanen, behaalde Barcelona in de Champions League wel de maximale negen punten uit drie wedstrijden. Met een overwinning op Dinamo Kiev vanavond is de ploeg al zeker van overwintering. Barça moet het naast Messi en De Jong ook doen zonder Sergi Roberto en Gerard Piqué, die beiden deze week geblesseerd uitvielen. Ook de al langer geblesseerde Ansu Fati, Samuel Umtiti en Ronald Araújo zijn er niet bij in Kiev.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021