'Topclub' Southampton: gelijk na mooi moment Walcott

'Topclub' Southampton: gelijk na mooi moment Walcott

23 november 2020 – Southampton is erin gefaald in het spoor te blijven van de koplopers in de Premier League. Tegen Wolverhampton Wanderers kwam de ploeg van Ralph Hasenhüttl niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Grote man aan de kant van de uitploeg was Theo Walcott, die met zijn treffer uiteindelijk net niet uitgroeide tot matchwinner.De spits tikte een voozet van aanvasmaatje Che Adams een halfuur voor tijd tegen de touwen, waardoor hij tekende voor zijn eerste goal in dienst van Southampton sinds december 2005, precies 5434 dagen geleden. Een paar weken later verkaste de razendsnelle Engelsman naar Arsenal, waar hij liefst twaalf seizoenen zou spelen. Via Everton belandde hij deze zomer bij de club waar hij werd grootgebracht. Na negen speelronden heeft hij zijn eerste treffer van het seizoen te pakken.

Dat was niet genoeg om het succesverhaal van Southampton een vervolg te geven, aangezien Petro Neto e stand met nog een kwartier op de klok gelijktrok. Desondanks zijn de prestaties imponerend te noemen Vorig jaar bungelde de laagvlieger rond deze tijd nog in de onderste regionen, nu mag het zelfs dromen van Champions League-voetbal. Met zeventien punten bezet Southampton de knappe vijfde plaats. De achterstand op koplopers Tottenham Hotspur en Liverpool bedraagt slechts drie punten.

Bilbao
Athletic Bilbao heeft in La Liga uitstekende zaken gedaan om aan te haken bij de subtop. De Basken haalden flink uit tegen directe concurrent door op eigen terrein met 4-0 te winnen. Treffers van Ander Capa, Iker Muniaín, Alex Berenguer en een eigen goal van Victor Ruiz deden het onmachtige Betis uiteindelijk de das om.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021

  3. maandag 25 januari 2021