Drommel blij met stabiliteit: "Echt van alles meegemaakt"

Drommel blij met stabiliteit: "Echt van alles meegemaakt"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 november 2020 – Joël Drommel mag zich eindelijk onomstreden doelman noemen in de Eredivisie. In zijn beginjaren werd de doelman van FC Twente fel bekritiseerd, maar nu is er vooral lof voor zijn optredens. Na de degradatie, zijn reserverol én de forse kritiek is hij nu een van de revelaties in de Eredivisie. Het leidde zelfs tot een uitverkiezing voor het Nederlands elftal.

In het praatprogramma Peptalk vertelt Drommel hoe hij het goede nieuws over Oranje te horen kreeg. "Ik had al gezien dat Bijlow uit was gevallen. Ik belde m'n vader op: pa, Bijlow is uitgevallen. Wie weet word ik opgeroepen. Ik werd gebeld door keeperstrainer Sander Boschker. 'Ik heb héél goed nieuws', zei hij. Uiteindelijk vertelde hij me dat ik erbij zat."

Het was de beloning voor zijn knappe wederopstanding na de jaren waarin hij onder vuur kwam te liggen. "Ik ben er sterker uitgekomen. Ik heb echt heel wat meegemaakt bij FC Twente, van alles wat", doelt Drommel op de onrust bij zijn club. "We degradeerden, ik was eerste keeper en daarna tweede en op een gegeven moment zelfs derde keeper, ik raakte geblesseerd, er werd ingebroken in mijn huis... Het is lastig, maar je moet in jezelf blijven geloven en altijd hard blijven werken."

Voormalig doelman Joop Hiele geeft aan onder de indruk te zijn van de prestaties van de 23-jarige sluitpost. De ex-Feyenoorder is in gesprek met het Algemeen Dagblad complimenteus over Justin Bijlow én Drommel. "Ze schuren momenteel al heel dicht tegen die top, maar zo hoog vind ik die top niet. Drommel kan wel hoog komen. Of dat nationale of internationale top is weet ik niet. FC Twente is nu geen Nederlandse topclub, dus misschien moet hij een stap maken."

Reacties

gerelateerd