NEC boekt knappe zege op ijzersterk Jong AZ

NEC boekt knappe zege op ijzersterk Jong AZ

23 november 2020 – NEC heeft een uitstekend resultaat geboekt in de Eerste Divisie. De ploeg van Rogier Meijer steeg naar de vijfde plaats in de competitie na een 0-3 zege op bezoek bij Jong AZ. Daar zullen de Nijmegenaren trots op zijn, want de beloftenploeg trad aan met een elftal vol met spelers uit de A-selectie.Tijjani Reijnders, Hakon Evjen, Yukinari Sugawara, Ferdy Druijf én Zakaria Aboukhlal. Michel Vonk mocht zijn handjes dichtknijpen met het elftal dat hij tot zijn beschikking had. Bijna de helft van zijn basisformatie zou niet misstaan op Eredivisieniveau, terwijl diverse spelers zich al hebben bewezen op dat niveau. Toch konden internationals als Aboukhlal (Marokko) en Sugawara (Japan) geen potten breken in Wijdewormer.

Tegen de verwachtingen in was het juist NEC dat de dienst uitmaakte. Al na twaalf minuten opende Ayman Sellouf de score met een prachtige uithaal die eindigde in de kruising. Al voor rust verdubbelde NEC de score via een rake kopbal van Elayis Tavsan. Tot een wederopstanding van Jong AZ leidde het niet. Het waren vooral de Nijmegenaren die aanspraak maakten op de definitieve nekslag. Die kwam uiteindelijk na een feilloze counter, die werd afgerond door Tavsan.

Door de knappe zege bezet NEC nu de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op koploper Almere City bedraagt zes punten. Daarmee deed NEC goede zaken om de hoop op promotie in leven te houden. NEC degradeerde in 2017 uit de Eredivisie en jaagt sindsdien op een terugkeer.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021