Burnley verslaat Van Aanholt en Riedewald na eerste thuisgoal

23 november 2020, 20:22

Burnley heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De huidige nummer zeventien van de Premier League boekte een minimale zege op het Crystal Palace van basisklanten Patrick van Aanholt en Jaïro Riedewald. Het Nederlandse duo kon Palace niet helpen aan een plek in de Engelse subtop. Grote man aan Burnley-zijde was Chris Wood

De Nieuw-Zeelandse spits tekende al na zeven minuten voor de openingstreffer door de doelman een op een te verschalken. Daarmee zorgde Wood voor een bijzondere treffer. Het was namelijk de eerste goal voor Burnley in eigen huis. Burnley was de enige club in de Premier League die thuis nog niet tot scoren was gekomen. Erik Pieters zag dat vanaf de bank. De Nederlandse linksback stond reserve en kwam tien minuten voor tijd in de ploeg. In extremis kreeg Palace een enorme kans om de gelijkmaker binnen te tikken, maar doelman Nick Pope greep indrukwekkend in.

Burnley beleefde tot dusverre een dramatisch seizoen. De ploeg van Sean Dyche boekte voor het treffen met Crystal Palace twee gelijke spelen. De Londense opponent was juist sterk aan het seizoen begonnen. Met een zege was het gat ten opzichte van koploper Tottenham Hotspur slechts vier punten geweest. Daar stak Burnley een stokje voor.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen