Ex-wonderkind Halilovic na Heerenveen naar Championship

23 november 2020, 19:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Birmingham City is de volgende bestemming in de markante voetbalreis van Alen Halilovic. De nog altijd pas 24-jarige Kroaat, die vorig seizoen uitkwam voor sc Heerenveen, heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend in de Championship. Het is de negende club in evenveel jaar die zich de werknemer van het voormalig wonderkind mag noemen.

Halilovic brak op zestienjarige leeftijd door bij Dinamo Zagreb en stond te boek als een van de grootste talenten ter wereld. Dat constateerde ook FC Barcelona, dat het megatalent voor 2,2 miljoen euro wist te strikken. In Camp Nou kon hij zijn enorme belofte nooit inlossen. Omdat zelfs zijn debuut uitbleef, werd hij verhuurd aan Sporting Gijón. Via de Spaanse promovendus begon Halilovic aan zijn bijzondere voetbalreis, die hem langs Hamburger SV, Las Palmas, AC Milan, Standard Luik en dus sc Heerenveen stuurde.

In Friesland schopte de elfvoudig international het uiteindelijk tot zeventien optredens in de Eredivisie, waarin hij eenmaal trefzeker was en drie treffers voorbereidde. In oktober liep zijn contract af bij AC Milan, waardoor de aanvallende middenvelder ruim een maand zonder club kwam te zitten. Zijn nieuwe werkgever Birmingham bezet de zeventiende plaats in de Championship.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen