'Nog twee trainerskandidaten over voor Fortuna'

'Nog twee trainerskandidaten over voor Fortuna'

23 november 2020 – Fortuna SIttard hoopt voor het einde van het weekend een nieuwe hoofdtrainer te presenteren. Vlak voor de interlandonderbreking werd Kevin Hofland wegens magere resultaten op straat gezet, waarna Sjors Ultee afgelopen weekend de honneurs waarnam. De interim-coach en technisch directeur is een van de gegadigden voor de club.Dat meldt Voetbal International. De Duitse oefenmeester Alexander Zorniger stond hoog op het wensenlijstje van eigenaar Isitan Gün, maar door zijn naam kon dit weekend een streep. De clubloze coach wees het aanbod van Fortuna Sittard tot tweemaal toe af. Daarom hoopt Gün nu op zijn landgenoot Tayfun Korkut, die hiervoor actief was bij Kaisersleutern, Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart.

De club laat ook weten dat de kans bestaat dat Sjors Ultee voor de groep blijft staan. Nadat hij vorig seizoen samen met Hofland de trainersrol invulde, werd hij dit jaar technisch manager. Zelf liet hij al meermaals blijken interesse te hebben in de job. "We zijn met meerdere kandidaten in gesprek, Sjors is er daar één van', liet directielid Sjoerd Ars weten.

Ultee leek dit weekend na twaalf minuten onderweg naar een stunt tegen Feyenoord, maar het Rotterdamse tiental boog de achterstand knap om. Onder Ultee bezette Fortuna vorig seizoen de zestiende plaats toen het seizoen werd beëindigd. De dertiger heeft daarmee indruk gemaakt op FC Dordrecht. De Schapenkoppen zien Ultee als de perfecte vervanger voor de ontslagen Harry van den Ham.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021