Engelse supporters begin december weer welkom in stadion

23 november 2020, 17:53

Goed nieuws voor Engelse voetbalsupporters: de Britse overheid is van plan vanaf 2 december weer toe te staan dat clubs een gedeelte van hun stadion mogen vullen. Momenteel is er nog een lockdown van kracht, maar die loopt begin december af. Door de positieve cijfers ziet de regering geen noodzaak om de huidige maatregelen te verlengen.

Dat bevestigt premier Boris Johnson aan diverse Engelse media, waaronder de BBC. Vanaf 2 december zijn er maximaal vierduizend supporters welkom bij buitenevenenementen met een laag risicogehalte. Daar behoren de voetbalstadions toe. Verder verandert er voor de Premier League niets. Tijdens de lockdown, die vier weken van kracht was, ging de competitie gewoon door. Amateurwedstrijden werden net als in Nederland aan banden gelegd.

Ook In Nederland zijn momenteel geen supporters welkom. In de eerste weken van het seizoen mochten zij nog wél in beperkte mate plaatsnemen op de tribunes. Enorm vol zullen de meeste stadions in de Premier League overigens nog niet ogen. Zo is er op Old Trafford, de thuishaven van Manchester United, plaats voor 75.731 fans. Het kleinste stadion van de Premier League is van Watford. Op Vicarage Road kunnen normaliter 21.977 mensen naar de wedstrijd komen kijken. Dat betekent dat daar het stadion voor achttien procent kan worden gevuld, tegenover vijf procent bij United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen