Rocchi jaar na Ajax-schande: "Nooit intentie geweest"

23 november 2020, 16:54

Gianluca Rocchi ontkent een jaar na zijn meest discutabele optreden in de Champions League nog altijd met klem expres fouten te hebben gemaakt. De scheidsrechter stond in 2019 aan de leiding van het duel tussen Ajax en Chelsea en besloot onder meer twee rode kaarten te geven aan Daley Blind en Joël Veltman. Mede door dat 4-4 gelijkspel greep Ajax naast een ticket voor overwintering.

Een jaar later geeft hij op de website van de UEFA toe nog altijd te balen van de veelbesproken wedstrijd. "Toen ik op internet las dat ik de wedstrijd heb verpest, raakte ik gefrustreerd. Op zo'n moment word ik ook erg boos, want het klopt niet. Ik vertrek van huis met respect voor mijn werk, de ploegen, de spelers en iedereen in het stadion. Ik heb nooit één moment bij voorbaat in mijn leven gedacht: ik ga een wedstrijd verpesten."

Op de winterse scheidsrechtersbijeenkomst van de UEFA werd al geconstateerd dat Rocchi niet zijn beste wedstrijd had gefloten. Dat kreeg hij de weken na zijn optreden vaak te horen. "Als er problemen zijn in een wedstrijd vind ik het niet leuk om in de kranten of op sociale media te lezen dat ik de wedstrijd heb verpest. Omdat ik niets wil verpesten in een wedstrijd. Ik respecteer de regels. Natuurlijk maak ik soms fouten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen