Klopp uit zorgen: "Weet niet of we elf spelers overhouden"

23 november 2020, 14:50

Als er iemand in Engeland zich druk maakt over de overvolle kalender, dan is het Jürgen Klopp wel. De Duitser sprak zich zondag na de 3-0 zege op Leicester City andermaal negatief uit over de overvolle agenda en vindt dat er ingegrepen moet worden.

Liverpool bereidt zich nu voor op het duel met Atalanta en speelt komende zaterdag tegen Brighton & Hove Albion. Onder anderen Virgil van Dijk, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Naby Keïta en Mohamed Salah zijn momenteel niet inzetbaar. Klopp heeft al meermaals gevraagd om de schemamakers de situatie opnieuw te laten bekijken. "Dan hoor ik: 'het is moeilijk'. Maar weet je voor wie het moeilijk is? Voor de spelers", sprak de coach bij de BBC. "Voor de makers is het gewoon een kantoorbaan, waar een beslissing maken bij hoort. Sky Sports en BT Sports moeten er naar gaan kijken. Als er niets veranderd, komt het niet goed."

Sky Sports en BT Sport hebben de rechten van de Premier League in het bezit. Zij laten teams soms om 12.30 uur aantreden, of laat op de zondagavond. Met name over die rare tijdstippen is Klopp boos. "Als dit zo doorgaat, weet ik niet of we aan het einde van het seizoen nog wel elf spelers kunnen opstellen. Sky Sports en BT Sports zeggen dat ze contracten hebben, maar die zijn niet opgesteld voor een Covid 19-seizoen. Alles is door corona veranderd in het voetbal, behalve dat. De hele wereld staat op zijn kop, maar zij willen niet meebuigen. Mensen zeggen dat we moeten rouleren, maar hoe? We hebben voorin spelers die kunnen rouleren, maar verder gaat het om jeugdspelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen