Ook Demiral haakt af; De Ligt enige fitte centrumverdediger Juve

23 november 2020, 14:33

Bij Juventus zijn de zorgen momenteel groot over de achterste linie. Matthijs de Ligt maakte afgelopen weekend zijn rentree en speelde meteen negentig minuten tegen Cagliari (2-0 winst). Zijn rentree komt op het juiste moment, omdat hij op dit moment de enige fitte centrumverdediger is bij Juventus.

De Ligt vormde tegen Cagliari het centrale duo met Merih Demiral. De Turk heeft echter een lichte spierblessure opgelopen en staat de komende tien dagen buitenspel, zo heeft Juventus laten weten. Een MRI-scan heeft aangetoond dat er sprake is van lichte schade bij de international. Hij is dan ook niet inzetbaar tegen Ferencvaros in de Champions League en mist ook het competitieduel met Benevento van komend weekend. De club hoopt hem komende week tegen Dinamo Kiev in de Champions League weer in te kunnen zetten.

De absentie van de Turk brengt voor Andrea Pirlo meteen grote problemen met zich mee, omdat Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini ook geblesseerd zijn. De Ligt is zodoende de enige fitte centrumverdediger in de groep. Vorig seizoen viel de topclub ook nog wel eens terug op Daniele Rugani, maar hij speelt inmiddels bij Stade Rennes.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen