Koeman treurt om Piqué en waakt over Messi en De Jong

Koeman treurt om Piqué en waakt over Messi en De Jong

23 november 2020 – In de toch al moeilijke situatie waarin FC Barcelona zit, helpt het niet mee dat er voor Ronald Koeman steeds blessuregevallen bij komen. Afgelopen weekend werd bekend dat Sergi Roberto en Gerard Piqué er maanden uit liggen. Koeman baalt er behoorlijk van.Roberto is waarschijnlijk na twee maanden terug, terwijl de 33-jarige Piqué vermoedelijk nog veel langer langszij staat. "Het is een groot verlies", sprak Koeman maandag op de persconferentie. "Hij zit hier al jaren en is een enorme persoonlijkheid. Dat maakt het verlies dus erg groot voor ons. Het is triest voor het team en voor de club. We moeten het accepteren en kijken hoe we het kunnen oplossen."

Tegen Dinamo Kiev in de Champions League zijn Lionel Messi en Frenkie de Jong er ook niet bij, omdat zij rust krijgen en niet meereizen naar Oekraïne. "Zij hebben tot nu toe elke wedstrijd gespeeld. Niet alleen met ons, maar ook met hun landen. We moeten de spelers beschermen, het is onmogelijk voor spelers om altijd te spelen. We hebben nou eenmaal een overvolle kalender."

Barcelona speelt dan ook niet met de beste elf tegen Kiev. "Maar we willen nog altijd winnen", sprak Koeman. "We willen de groepsfase doorkomen en zien dan na de winterstop verder. Makkelijk wordt het niet om de Champions League te winnen, want er zijn veel goede teams. Het is een enorme uitdaging."

Lees ookBarcelona uitgekleed naar Kiev: geen Messi en Frenkie

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021