Barcelona uitgekleed naar Kiev: geen Messi en Frenkie

Barcelona uitgekleed naar Kiev: geen Messi en Frenkie

23 november 2020 – Ronald Koeman heeft Lionel Messi en Frenkie de Jong niet opgenomen voor de selectie voor de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev. Het duo krijgt rust van de Nederlandse coach, nadat ze vrijwel alle wedstrijden speelden voor zowel de Catalanen als ook bij hun nationale ploeg. Zodoende blijft een verre vliegreis het tweetal bovendien bespaard."We denken dat dit een goed moment is om Frenkie en Messi rust te geven", reageerde Koeman op de afwezigheid van het tweetal. Met andere redenen - Messi gaat veel over de tong momenteel in Catalonië - heeft dat volgens de Nederlander niets te maken. Omdat Gerard Piqué, Sergio Busquets, Samuel Umtiti, Ansu Fati, Sergi Roberto en Ronald Araújo onder anderen ontbreken vanwege blessureleed, is de selectie van Koeman uitgekleed.

Lees ook'Koeman schuift Mingueza of Mingo door naar A-selectie'

Frenkie speelde dit seizoen alle mogelijke wedstrijden van FC Barcelona en werd slechts eenmaal (tegen Getafe) voortijdig gewisseld: hij kwam tot de meeste speelminuten van allemaal. Messi bleef in alle duels staan, maar mocht eenmaal op de bank beginnen. Tegen Real Betis Sevilla viel hij halverwege wel al in en was hij met twee doelpunten alsnog belangrijk voor de Catalanen.

Onder anderen Oscar Mingueza (21, krijgt een basisplaats zo kondigde Koeman aan), Konrad de la Fuente (19) en middenvelder Matheus Fernandes (22) zijn wel door de Nederlandse coach opgenomen in de selectie, waarin dus ruimte is voor veel jonge en relatief onervaren spelers. Koeman kan een klein risico nemen, omdat de ploeg tot dusver negen punten haalde uit de drie eerste Champions League-wedstrijden en daarmee op pole position ligt voor de volgende ronde. Bij een zege in Kiev is dat een zekerheid, al ging het de Catalanen niet eenvoudig af in het heenduel in Camp Nou.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021