Gakpo: "Belangrijk dat we elkaar ook goede ballen gunnen"

Gakpo: "Belangrijk dat we elkaar ook goede ballen gunnen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 november 2020 – Cody Gakpo was eerlijk na de remise van PSV tegen FC Twente. Volgens de aanvaller was het puntverlies onnodig, omdat de Eindhovenaren eerder al veel goede kansen kregen, maar wellicht te veel voor eigen succes zijn gegaan, waardoor de voorsprong beperkt bleef. "Het is belangrijk dat we elkaar goed aanvullen en dat we elkaar ook goede ballen gunnen om te kunnen scoren."

Dat ging over twee acties van Eran Zahavi, die voor eigen succes ging, maar daarbij medespelers over het hoofd zag. "We praten over alle situaties die beter kunnen. Daar hoort dit ook bij", zei Gakpo desgevraagd tegenover het Eindhovens Dagblad. Zelf werd de buitenspeler eerder een dergelijk verwijt ook weleens gemaakt in het verleden, maar Zahavi als routinier mag dat niet gebeuren.

Lees ookKrantenoverzicht: 'PSV blaast zichzelf op en meer gunnen'

"Iedereen zag dat we in de eerste helft genoeg kansen hadden en dat we die niet konden benutten. We gingen met een prima gevoel de tweede helft in en hadden moeten doorpakken. Dat lukte helaas niet", aldus de buitenspeler, die aan de andere kant de strafschop van FC Twente veroorzaakte met een handsbal. Dat was onbewust, zo verklaarde Gakpo. "Misschien had ik mijn handen achter mijn rug kunnen houden, maar de speler van FC Twente schiet vanaf een paar meter."

Reacties

gerelateerd